Mobil Oyun

2022’de En Çok Kullanılan Mobil Uygulamalar

2022 Yılının En Çok Kullanılan Mobil Uygulamaları Nelerdir?

2022’de En Çok Kullanılan Mobil Uygulamalar Nelerdir? Kullanıcılar bu yıl en çok hangi uygulamayı indirdiler gelin birlikte bakalım.

Günümüzde, akıllı telefon ve uygulamaların çağı olduğu inkar edemeyeceğimiz bir gerçek. Sadece uyanabilmek için bile insanlar bir uygulama kullanmaktalar. Artık mobil uygulamalar hayatımızın her noktasında. Sevdiklerimizin nasıl olduklarını bile uygulamalar üzerinden öğreniyoruz. Bunları örneklendirmek için pek çok durum listelenebilir ve bu  liste oldukça uzayacaktır. Sevdiklerimiz ve aile üyelerimizden haberdar olmak için Facebook, WhatsApp ve Messenger gibi anlık mesajlaşma hizmeti veren mobil uygulamalardan faydalanıyoruz.

Hava durumunu öğrenmek için artık haberleri izlemiyor, kafamızı pencereden bile dışarı çıkarıp bakmıyor onun yerine bir uygulama kullanıyoruz. Bir yere ulaşmak istiyor ve nasıl olacağını bilmiyorsak Google Haritalar kullanıyoruz. Gün sonunda evde ayaklarımızı uzatıp bir şeyler izlemek istediğimiz zaman artık televizyonumuzu değil mobil cihazımızdan izlemek için erişebileceğimiz platformları tercih ediyoruz.

Bunlar Netflix, Amazon Prime ve Disney Plus gibi. Bu tip uygulamalar çıktıklarından beri hayatlarımıza dahil olup gündelik davranışlarımızı kolaylaştırmaya başlamıştır. Bu yıl hayatımızın bu kadar içerisinde olan mobil uygulamalardan en popüler olanlara gelin birlikte bakalım.

2022 Yılının En Çok Kullanılan Mobil Uygulamaları

8 Ball Poll

Bu oyun kullanıcılarına masa üzerinde değil mobil cihazınızın ekranından oynamanıza olanak sağlayan bir uygulamadır. Kullanıcılar tarafından elde edilen bilgiler doğrulusunda uygulama oldukça keyifli olarak aktarılıyor. Sizden binlerce kilometre uzaklıkta olan sevdiklerinizle bu oyunu oynamanıza olanak tanıyor.

Shazam

Shazam bir müzik uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Shazam uygulaması ile, nerede olursanız olun duyduğunuz ve hoşunuza giden o parçayı artık bulmakta zorlanmayacaksınız. Diyelim ki bir kafede oturuyorsunuz ve bir şarkı çalmaya başladı. Uygulamayı açıp dinlettiğiniz anda size kimin hangi parçası olduğunu saniyeler içerisinde sunuyor. Sizin için o harika parçayı tarıyor ve buluyor. Uygulama bu yıl içerisinde en popüler uygulama olarak listeye girmeyi başarmış!

Canva

Tasarım yapmak istiyorsunuz ama pek bir bilginiz yok mu? Sizde diğer kullanıcılar gibi güzel tasarımları kolayca oluşturmak ve ulaşmak için Canva’yı kullanabilirsiniz. Canva uygulamasını, bir etkinliğinizi duyurmak için görsel oluşturmak istediğinizde ya da bir bilgilendirme broşürüne ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz. Bu program sadece size tasarım sunması yüzünden değil temel sürümün size sıfır maliyet ile hizmet vermesi üzerine çok seviliyor. Program ara yüzünün kullanımı da oldukça basit olması bu yıl en popüler olanlar arasında yerini almasına neden olmuş gibi görünüyor.

Google Haritalar

Dünyanın en çok kullanılan uygulaması dememiz muhtemelen yanlış olmayacaktır. Bu uygulamayı bilmiyor olmanız çok düşük bir ihtimal de desek haksız sayılmayız. Bu yüzden ayrıntılı olarak bahsetmek gerekmeyecektir. Bu nedenle en popüler uygulamalar listesinde olması ve bahsetmemiz doğru olacaktır.

5 Adımda Nasıl Oyun Geliştiricisi Olunur? adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu