Mobil OyunPC Oyunları

5 Adımda Nasıl Oyun Geliştiricisi Olunur?

Nasıl Oyun Geliştiricisi Olunur? Oyun Geliştirmek İstiyorsanız, Nereden Başlayacağınızı Bilmiyorsanız Doğru Yerdesiniz!

Oyun Geliştirmek İstiyorsanız, Nereden Başlayacağınızı Bilmiyorsanız Doğru Yerdesiniz! 5 Adımda Nasıl Oyun Geliştiricisi Olunur? Neler yapmalı? İşte adımları!

Nasıl oyun geliştiricisi olunur?
Nasıl oyun geliştiricisi olunur?

Nasıl oyun geliştiricisi olunur? Neler yapmalı? Nereden başlamalı? Bu gibi sorular aklınızda ve cevabını bulamıyorsanız bugün bu yazıda bunu inceleyeceğiz! Gelin hep birlikte bakalım.

Öncelikle oyun geliştirmek istiyorsanız ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bugün doğru yerdesiniz. Bu yazımızda, konuyu sizler için derledik. Şimdi hazırsanız başlayalım !

5 Adımda nasıl oyun geliştiricisi olunur?

  • Bilgisayar programlamayı öğrenerek başla!

Oyun geliştirmek istiyorsanız öncelikle şu noktaya değinmeliyiz, bu konu için özellikle spesifik bir programlama dili yoktur. Ancak oyun geliştiricilerin kullandığı en popüler programları Python, C++, C# , Java en popüler olanlarıdır diyebiliriz.

  • Popüler bir oyun motoru seçmek çok önemli!

Oyun geliştirmeye yeni başlıyorsanız, bilinen popüler bir oyun motoru seçmek çok önemli. Öğrenmesi kolay olan bir oyun motoru seçmeniz gelişiminiz açısından önemli bir nokta olmakla beraber kolay seviyeden başlarsanız bir sonraki basamağa tam anlamıyla kendinizi hazırlamış olacaksınız.

Sudan çıkmış bir balık gibi hissetmemeniz size özgüven kazandıracaktır. Bu noktada yeni başlayanların en çok tercih ettiği oyun motoruna Unity demek yanlış olmayacaktır. Unity’ i öğrenmek oldukça kolaydır.

  • Basit bir oyun denemesi yapmaya hazırız!

Çalışmaya başlayacağınız programlama dilini seçtiyseniz ve oyun motoruna aşina olduysanız artık sırada bir deneme yapmak var. Şu ana kadar oyun geliştirmeler hakkında bir fikriniz oluşmuş olmalı, çok basit olsa da temel bir oyun oluşturun. Gelişiminizin ne olduğunu görmek için basit olandan başlamak her zaman daha iyidir. Elbette mükemmel bir iş çıkarmak isteyeceksiniz ancak basit adımlar atmak, karşılaşacağınız sorunları görmek ve çözüm üretebilmek açısından sizin için daha iyi olacaktır. Bu konuda bize güvenebilirsiniz!

  • Artık oyun tasarım kalıplarını anlama basamağındayız!

Oyun tasarım kalıplarını anlama basamağı ne diyebilirsiniz. Bu basamak kulağa birazcık karışık gelebilir ama buraya kadar adımları uyguladıysanız pekte karmaşık olmayacaktır. Çünkü programlama dilleri artık bir fikriniz ve aşinalığınız var. Temel olarak sadece oyun geliştirmek konusunda herhangi bir sorun için tekrarlanabilecek bir çözüm yöntemi olarak kullanabileceğiniz modüler kod oluşturmak için olan şablon ve oyun tasarım desenleridir.

  • 3D Grafikler ve matematik alanında kendinizi geliştirmelisiniz!

İşte artık son adımımıza ulaştık. Yol çok engebeli görünse de ulaşmak için seçtiğiniz yoldan eminseniz biraz yorulmak varış noktasına geldiğinde mükemmel hissettirecektir…

Son dönemlerde oyun geliştiricilerinin pek çoğu yani ünlü oyunların geliştiricileri bu oyunlarda sabit 3D, FPP, TPP gibi oluşturulabilen 3D grafiklerin gerektiğini bilir ve bu şekilde uygular.  3D grafikler için gereken matematik, esasında doğrusal denklemler, matrisler vb. ile ilgilenen doğrusal cebir olduğu için bu konuları da öğrenmeniz ve kendinizi geliştirmeniz gerekmekte.

 

Öğrenilmesi Gereken 8 Programlama Dili !

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu