İş TeknolojileriSanal GerçeklikTeknolojiYapay ZekaYeni Teknolojiler

Hyundai Robotlar İçin 400 Milyon Dolar Harcıyor!

Güney Kore merkezli çok uluslu otomotiv firması Hyundai, kurduğu yapay zekâ ve robotik alanlarda araştırma ve geliştirme yapacak enstitü için 400 milyon $ yatırım yapıyor.

Hyundai, yapay zekâ ve robotik alanlarda araştırmaların yapılacağı enstitüsüne mühendis ve araştırmacıları işe almaya başladı. Kurulan enstitü, gelişmiş robotlar ve akıllı makineler yaratarak gelişen teknolojiye ayak uydurmayı ve katkı sağlamayı hedefliyor.

Birçok firma özellikle robot teknolojisine milyon dolarlar yatırmaya başladı. Bunun sebebi, gelecekte özellikle rutin ve tekrar eden işler için robotların kullanılmayı hedeflenmesi. Gelecekte, robot ve akıllı makineler üreten firmaların yatırdıkları miktarlardan kat kat fazla kazanacakları da aşikâr.

Boston Dynamics‘in kurucusu olan, MIT (Massachusetts Institute of Technology) gibi prestijli okullarda ders veren Marc Raibert tarafından yürütülecek enstitüdeki projelere yatırım yapılıyor ve beklentiler oldukça yüksek.

Hyundai'nin satın aldığı Boston Dynamics
Hyundai’nin satın aldığı Boston Dynamics

Boston Dynamics AI Enstitüsü adı verilen merkez, ABD/Massachusetts’teki Kendall Square araştırma merkezinde yer alıyor.

2020 yılında Boston Dynamics’i 1 milyon $’a satın alarak robotik alanda önemli bir adım atan Hyundai, ”Metamobility” kavramını da tanıttı.

Satın alınan Boston Dynamics, 1992 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde deney çalışmaları yapan enstitüden bağımsız olarak kurulan bir mühendislik, yapay zekâ ve robotik tasarım şirketidir.

Boston Dynamics’i satın aldıktan sonra Hyundai, dünyanın en büyük teknoloji şovu olan CES 2022‘de yeni ”Metamobility” kavramını da tanıttı.

Senenin başında yapılan fuarda, metaverse ve mobility kavramlarının birleşiminden oluşan Metamobility, akıllı mobilite cihazlarının metaverse bağlantısına sahip olması olarak tanıtıldı ve “Expanding Human Reach” temasıyla öne çıktı.

Metamobility Expanding Human Reach
Metamobility Expanding Human Reach

Bahsi geçen kavram, VR (Sanal Gerçeklik) teknolojisi ile zaman ve mekan kısıtlarını aşıyor ve Boston Dynamics’in robotları aracılığıyla her yerde hareket edebilmemizi sağlıyor.

Üretilen robotlar, nerde olursak olalım VR ile gerçeklikle aramızda köprü görevi görüyor ve seçtiğimiz mekanlarda hareket edebilmemizi sağlıyor. Dolayısıyla, şehir dışındayken evinizdeki evcil hayvanınızı besleyebilirsiniz.

Günlük, iş, eğitim hayatında oldukça yer edeceğini düşündüğümüz robot teknolojisi geliştikçe bizi heyecanlandırmaya devam ediyor.

Firmaların yaptıkları yatırımları heyecanla takip ediyor ve karşımıza çıkaracakları fütüristik yaklaşımları merakla bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu