Dijital Para Birimleri

CoIR, Web3 öncülerinin kulübü!

Web3 öncülerinin kulübü CoIR ile tanışın!

Web3 öncülerinin kulübü CoIR! Web3 öncülerinin kulübü CoIR nedir? Web3 nedir? İşte detaylar..

Görünüşe göre yakın zamanda dijital bir tsunami olacak gibi görünüyor. Bu tsunami geldiği zaman işletmeler ve şirketler bu duruma hazırlanmazsa etkilenecekler. Çünkü bu tsunami beraberinde yeniliği geleceği getirecek. Artık geleneksel stratejilerin bir önemi kalmayacak.

Web3 nedir? Karşınızda internetin yakın geleceği!

İnternet dünyasının evriminin bir sonraki adımı olarak karşımıza çıkıyor. Geride bırakmış olduğumuz son 20 yılda Google ve Facebook gibi şirketler verilerimizi kendi bünyelerinde alıp işleyebiliyordu. Web3 artık bize kendi data ve verilerimizi yönetebileceğimiz bir ortam sunuyor. Kendi kendine egemen dijital kimlik sunarak merkeziyetsiz ve birey odaklı olan bir internet sürümüdür.

Web3 internetteki demokratikleştirme olacak

Web3 ile kullanıcıların verileri üzerinde tam kontrole sahip olacağı bir ortam hazırlıyor. Aracılar olmadan doğrudan birbirleriyle etkileşime girebilecekleri bir sanal dünya. Bunu daha güvenli ve verimli bir şekilde yapabileceğinizi düşünün. Web3’ün arkasındaki teknolojiler, şirketlerin daha şeffaf ve adil bir şekilde iş yapmalarını da mümkün kılacaktır. Birçok yönden, Web’ in demokratikleşmesi diyebileceğimiz bir etken.

Taraflar arasındaki güvene dayalı olmayan etkileşimleri kolaylaştırma yeteneği ile Web3, şu anda merkezileştirilmiş olan birçok sektörü alt üst etme potansiyeline sahiptir. Ancak bu, Web3 ile neyin mümkün olacağına ilişkin buzdağının yalnızca görünen kısmı olduğunu unutmamakta fayda var. Çünkü uçsuz bucaksız bir evren söz konusu.

Dijital dünya ve gerçek dünyayı bir araya getiriyor. Bunun için aracı olanlar ise VR ve AR. Kullanıcılar bununla beraber hayatlarında yaptıkları çoğu şeyi sanallaştırıyor. Kullanıcılar bu teknolojinin daha önce olmadığı kadar iyi bir deneyim olduğunu dile getiriyor. Peki bu kadar olumlu etken varken uyum sağlayamayan şirketler neden uyum sağlayamıyorlar?

Beraberinde pek çok terimi hayatımıza sokmuş bulundu. Örneğin “metaverse”, “yapay zeka “, “makine öğrenimi” gibi kelimeler popüler oldu ve hayatımıza girdi. Bu kelimeler çoğu şirket için hala sadece kelime olarak kalmaya devam ediyor, şirketler hala uyum sürecinde ne yapmaları gerektiğini bilmiyorlar. Yaşanan teknolojik gelişmeleri stratejilerine nasıl uygulayacaklarını hala bilmiyorlar.

Hâlâ 10 veya 20 yıl önce işe yaramış olabilecek ama artık çok farklı bir dünyada olduğumuzu fark etmedikleri için etkili olmayan taktikler kullanıyorlar. Sonuç olarak, yeni teknolojileri benimseme konusunda tereddüt ediyorlar çünkü bunun hedeflerine ulaşmalarına nasıl yardımcı olabileceğini görmeleri gerekiyor. Bunlar, işletmelerin, dahil olmaktan kaçınmayı tercih etme nedenlerinden sadece birkaçı. Ancak, alakalı ve rekabetçi kalmak istiyorlarsa, bu tereddütlerin üstesinden gelmeleri gerekecek. CoIR burada devreye giriyor.

ColR, “Endüstri düşünce liderlerini, blockchain aktivistlerini ve dijital yerlileri içeren özel bir topluluk ve yaşam tarzı üyeleri kulübü” olarak kendini tanımlıyor. Hedefleri basit ve şu şekilde açıklıyor: önümüzdeki beş yıl içinde bir milyar insanı tamamen benimsemeye yönlendirmek.

Milyonlarca insan  teknolojilerinin potansiyelini zaten görüyor, ancak kendi çıkarları için onlardan nasıl yararlanacaklarından bilmiyorlar. İnsanların rehberlik, yönlendirme ve teşvik için gelebileceği bir topluluk olmayı amaçlıyor ColR, sadece bir çevrimiçi kulüp olarak görülmek istemiyor. Web3 gibi, ColR de fiziksel ve dijital dünyaları birleştiren bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Bu yüzden onu topluluk üyeleri “fijital” şeklinde hitap ediyor.

Meta Quest Pro: Meta’nın Sanal Gerçeklik Gözlüğü Tanıtıldı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu